top of page
Vyhledat

S/Y Lady Mouche

Aktualizováno: 28. 3. 2020




Věci nabraly rychlý spád. Z expedice z Finska se vracím koncem léta 2018 a Kocour, kamarád z Podivína, kterému vracím půjčené minicaty (nafukovací mini katamarány), se zmiňuje o lodi jménem Salacia, která chátrá na jedné Podivínské zahradě. Okamžitě sedáme do auta a jedeme se na ni podívat. Je to láska na první pohled. Jdeme do toho. Převážíme loď do pronajaté haly a pouštíme se do oprav. Po celkovém odstrojení zjišťujeme, že to zabere mnohem více času a peněz, než jsme plánovali. Téměř rok na lodi pracujeme, když přichází zpráva o krásné a mnohem větší lodi na prodej, která stojí v řecké maríně Almira, kousek od Korfosu - našeho řeckého domovského přístavu. Z Korfosu již několikátou sezónu vyražíme na plavby kolem Sarónského zálivu a dál kolem Peloponésu. Je to Beneteau First 30 a je suprovém stavu. Bude potřebovat 14 dní práce a může na vodu. Je vybavena vším co je potřeba a naděje na letošní vyplutí přes Atlantik je veliká. Salacie by potřebovala ještě minimálně rok práce a mnoem větší investici. Ani jedno z toho nemám, takže je rozhodnutí jasné. Nová Benetka se jmenuje Lady Mouche, což je v překladu létající lejdy :-). Líbí se mi čím dál víc a netrvá dlouho a podepisuji kupní smlouvu a další tunu potřebných dokumentů a vyrážím do Řecka. Kocour jede se mnou. Máme na vše 14 dní. Pak je potřeba vyplout!





Byla to úmorná dřina v ukrutných vedrech, ale podařilo se. Za 12 dní máme loď připravenou a je domluvený jeřáb. Vyplouváme!





Užívám si úžasný týden na své první lodi. Práce je stále spoustu, ale pro mě je důležité, že vše podstatné funguje jak má a já můžu konečně plout. Pomalu střádám plány na jarní vyplutí směr Kanárské ostrovy a sólo plavbu přes Atlantik. Situace se však zásadně mění s příchodem Koronaviru.... Nařízená karanténa, zavřené hranice a plány na vyplutí jsou tytam.

Všechno zlé je k něčemu dobré a při brouzdání na fb Kráse jachtingu narážím na článek o nové lodní třídě Class Mini 5.80! Jsem nadšen a bezrozmyslu během minut měním plány na nadcházející roky. Postavím si svou vlastní loď! Zjišťuji podrobnosti, ceny, plány, pravidla...Neváhám a píšu Donovi McIntyrovi, zakladateli nové lodní třídy a legendou jachtingu, pořádající například světoznámý závod kolem světa Golden Globe race.





Za dva dny kupuji plány a začínám s přípravami. Zakládám webovky, blog a přemýšlím, kde sehnat finance. Bude to ještě dlouhý boj, ale když děláte věci naplno a jasným cílem, povede se to!



179 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page